پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: زردی در نوزادان یک بیماری شایع است که با فتوتراپی(نوردرمانی) قابل درمان است.

کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: زردی در نوزادان یک بیماری شایع است که با فتوتراپی(نوردرمانی) قابل درمان است.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ صدیقه سادات افزود: جهت فتوتراپی از لامپ‌های مخصوص با طول موج مشخص استفاده می شود و وقتی موثر است که از فاصله نزدیک (حدود20 سانتیمتر) بر روی بدن برهنه نوزاد بتابد.


وی اظهار داشت: معمولا نوزاد برای یک یا چند روز برهنه و در حالی که چشمها و ناحیه تناسلی او با پوششی محافظت می شود در زیر نور قرار گرفته که با این کار نور باعث تخریب بیلی روبین اضافی خون شده و بیلی روبینهای تخریب شده از طریق کبد دفع می شود.


سادات یادآور شد: فتوتراپی روشهای متفاوتی از جمله فتوتراپی ساده، نور از بالا و پایین و فتوتراپی استوانه ای انجام می گیرد.


کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، اظهار داشت: در فتو تراپی ساده، نور از بالا به بدن نوزاد می تابد و باید نوزاد را هر دو ساعت تغییر وضعیت داد.


وی ادامه داد: در روش بعدی، نور از بالا و پایین (دوبل) نور به بدن نوزاد می تابد و نیازی به تغییر وضعیت نیست و در روش آخر فتوتراپی استوانه ای( اینتنسیو) نور کنترل شده از همه اطراف به بدن نوزاد می تابد.


سادات افزود: در زمان فتوتراپی، بستن چشمها و ناحیه تناسلی نوزاد با حفاظ، چک مرتب درجه حرارت بدن، توجه به تغذیه نوزاد و استفاده از شیر مادر و در صورت لزوم با دستور پزشک استفاده از شیر کمکی  از نکاتی است که باید رعایت شود.


 وی در پایان یادآورشد : ممکن است که علائم و نشانه هایی شامل مدفوع شل و تکرر آن، راشهای جلدی(حساسیت های پوستی) روی پوست نوزاد و احساس نیاز به تغذیه بیشتر و همچنین تغییر رنگ پوست (خاکستری ) در فتوتراپیهای طولانی مدت در نوزاد مشاهده شود که طبیعی بوده و با قطع فتوتراپی بر طرف خواهد شد.142-15


انتهای پیام/